Sweden Urban Arena

Sweden Urban Arena

22 Oktober | Norra Latin | Drottninggatan 71b, Stockholm
Vilken roll kommer det fysiska rummet att spela i framtidens digitala värld? Vad kommer vi att låta A.I. sköta åt oss och vilka möten och tjänster vill vi uppleva IRL? Hur ser de nya affärsmodellerna ut och vad visar forskningen? Sweden Urban Arena är forumet där vi bjuder in experter, entreprenörer och forskare för att tillsammans utforska och bygga framtidens mötes- och handelsplatser. Välkommen!

Eventet är slutsålt!

Eventet arrangeras av NCSC, Svenska Stadskärnor och Sveriges Centrumutvecklare och sammanför fastighetsägare, kommuner, detaljhandel, centrumutvecklare och stadsplanerare för att främja utvecklingen av levande, attraktiva och väl integrerade samhällen. 

Talare

Hannes Sjöblad

Chief Disruption Officer
Epicenter Stockholm
Årets moderator

Babba Rivera

Founder
bybabba Brand Marketing Agency
Q&A med Hannes Sjöblad: "Vikten av fysisk närvaro i en digital värld."

Sara Rosengren

Professor of Business Administration
Head of SSE's Center for Retailing
"Vart är vi på väg?"

Moon-Suck Song

CEO & CO-FOUNDER
PANAGORA
"Framtidens chans!"

Simon Jaktlund

Grundare
Surfbukten
"Hur sätter man en plats på kartan?"

Nina Akbari &
Arbilina Nissan

COO, CEO & Founders
Dashl
"Vi vill revolutionera skönhetsbranschen."

Mattias Celinder

Affärsområdeschef Fastighet
Atrium Ljungberg
"Leveriet, så integreras e-handeln i fysiska miljöer."

Maria Vassilakou

Deputy Mayor of Vienna and Executive City Councillor for Urban Planning
"More than Retail – The Heart and Soul of Great Cities."

Philip de Souza

General Manager International Division
K.K. Japan JLL
"Gamification & digitala upplevelser i butik."

Fredrik Uhrbom

Landschef
Clas Ohlson Sverige
"Clas Fixare: Efter 100 år av framgång så krävs en strategi för att nå framgång i ytterligare 100 år."

Bill Kistler

Executive Vice President & Managing Director EMEA
ICSC
"The Halo Effect" - How bricks impact clicks 2.0

Mikaela Lovlund

Regional Director Nordic
Mallcomm by Toolbox
Proptech

Program

Programmet uppdateras löpande.

 • 9:00 am - Registrering, mingel och utställning
 • 10:00 am - Konferensen startar - Moderator Hannes Sjöblad
 • Hannes är Sverigeambassadör för Singularity University och verksam som Chief Disruption Officer på innovationshuset Epicenter Stockholm. Med en bakgrund som företagsledare, bio-hacker och med ett chip inopererat i handleden (!) kommer han att leda dagens diskussioner kring framtidens retail.
  Hannes Sjöblad
 • 10:05 am - Sara Rosengren: Vart är vi på väg?
 • De snabba skiften vi ser i dagens retail förklaras ofta med teknologiska framsteg. Men borde det egentligen inte vara kunderna som sätter takten? Med utgångspunkt i akademisk forskning delar Sara Rosengren, professor och chef för Handelshögskolans Center for Retailing, med sig om insikter om förändrade kundbeteenden i en allt mer komplex retailvärld.
  Sara Rosengren
  Chef och Professor för Handelshögskolans Center for Retailing
 • 10:45 am - Babba Rivera: Vikten av en fysik närvaro i en digital värld
 • Dagens konsument shoppar inte utifrån behov utan av lust (och värderingar). Att skapa en upplevelse blir därför allt viktigare inom retail. Hur många ”tittare” får vi genom att synas på den här gatan? Vilken typ av marknadsföring kan vi göra i den här plattformen som vi inte kunnat göras annars? Alla kanaler syftar till att nå konsumenten och dom som kommer lyckas bäst är dom som förstår sin kund, deras beteenden och livsstil. Hör Babbas tankar om upplevelsebaserad retail i en Q&A ledd av Hannes Sjöblad.

  Babba C Rivera is an award-winning Brand Marketing Professional, with experience working with fashion and tech brands in Stockholm, Berlin and New York. Following launching Uber in Sweden, working as Head of Partnerships for Uber in NY and a position as Director of Brand Marketing at Away, she set out to merge the gap between the agency world and the uprise of fast moving, direct-to-consumer brands. Babba is the founder of bybabba, a next-gen Brand Marketing Agency, based in New York.
  Babba Rivera
 • 11:10 am - Moon-Suck Song: Framtidens chans!
 • Förändrade kundbeteenden ställer nya krav, men skapar även nya möjligheter. Moon-Suck Song menar att vi står inför framtiden chans. Han kommer att dela med sig av sex insikter som kan komma att spela en avgörande roll i framtidens retail.
  1. Kraften i frihandelsavtal & lokala marknadsaktiviteter
  2. ”Hype Commerce” – mer trafik än Black Friday men utan rabatter
  3. “Get the Crowd”
  4. Kraftfullt unikt innehåll
  5. Striden mellan retailers och varumärken
  6. Infrastruktur
  Moon Suck Song, CEO & CO-Founder Panagora
 • 11:45 am - Christian Elinder: Hur skapar man en levande mötesplats?
 • Det finns tusen sätt att skapa en ”hype” kring en mötesplats. ElinderSten kommer att bjuda på några ingredienser för hur man lyckas med att skapa en levande, attraktiv mötesplats – bortom ankarhyresgästerna. Nyckeln är att förstå sin målgrupp och skapa en ”community-känsla” med ett varierat utbud inom nischen. De kommer även presentera ett nytt VR-verktyg som gör det möjligt att visualisera en plats för att se vad människor tittar på, innan den byggs.

  ElinderSten har skapat utställningsområdet på Sweden Urban Arena tillsammans arrangörer och partners. Vi lovar att ni kommer att bli förvånade, lära er saker och ha roligt! Det är lite så vi ser på mötesplatser – de ska överraska och kännas som att de talar till just Dig.
 • 12:15 pm - Lunch med utställning
 • 1:15 pm - Bill Kistler: "The Halo Effect" - How bricks impact clicks 2.0
 • The halo effect is the tendency for an impression created in one area to influence another. In retail, the halo effect is measured through the impact of physical stores on consumers and brand awareness — in ways that can boost or diminish web traffic and online sales. Key findings from the 2018 report showed that opening of a new physical store lead to an average 37% increase in overall web traffic. Bill Kistler will explain the study and introduce key findings from the latest release.
 • 1:45 pm - Philip De Souza: Gamification & digitala upplevelser i butik
 • Vill du bli av med höjdrädslan eller rymma från ett övergivet mentalsjukhus? I konkurrensen mot e-handeln har VR och underhållning kommit att spela en allt större roll i den japanska detaljhandeln, där unika upplevelser som ”Fear of Heights Show” och ”Escape Ward Omega” skapas för att driva både trafik och försäljning. Philip de Souza berättar om de senaste trenderna och om hur retail breder ut sig allt mer på tågstationer och transporthubbar i det tätbefolkade Tokyo.
 • 2:10 pm - 2:45 pm Kaffepaus
 • 2:45 am - Proptech
 • Investeringar i teknik står högre på agendan för ägare och fastighetsförvaltare än någonsin tidigare. Men vad är branschens nuvarande uppfattning om att planera, genomföra och utvärdera en investering? Mikaela kommer att presentera insikter från en färsk Nordisk Proptech-undersökning och ge svar på vad man bör tänka på inför en framtida investering.
  Mikaela Lovlund
  Regional Director Nordic
  Mallcomm by Toolbox
 • 3:00 pm - Den utvecklade rollen för retail - Clas Fixare, Leveriet, Dashl
 • Clas Fixare
  Clas Fixare lanserades i November 2018 och har mottagits otroligt väl av kunderna. Efter 100 år av framgång så krävs en strategi för att nå framgång i ytterligare 100 år. Ett steg i Clas Ohlsons resa är att gå från enbart produktförsäljning till att komplettera med tjänsteerbjudanden som är kopplade till hemmen. Clas Fixare är en viktig del i den strategin och en tjänst som löser kundernas många vardagsproblem, snabbt, ordentligt och billigt.

  Leveriet
  Den växande e-handeln ställer helt nya krav på logistik och leveranser. Leveriet är en ny lösning för paketutlämning i ombonade butiksmiljöer med hög service, generösa öppettider samt tilläggstjänster som provrum, paketinslagning och återvinning av emballage. Bakom satsningen ligger fastighetsbolaget Atrium Ljungberg, som vill integrera den växande e-handeln i fysiska miljöer och samtidigt förändra köpupplevelsen vid e-handelns slutdestination – paketutlämningen.

  Dashl
  Dashl startade 2016 med visionen att revolutionera skönhetsbranschen. Den digitala plattformen kopplar ihop kundernas personliga data med rätt behandling enligt preferenser för stil, pris och geografisk plats. För att höja shoppingupplevelsen för sina kunder tog H&M in konceptet i sin testbutik i Fältöversten 2017 och tjänsten erbjuds nu i ytterligare en butik. Hör entreprenörernas resa och om deras nya satsning ”Dashl Beauty Academy”.
  Fredrik Uhrbom Landschef
  Clas Ohlson Sverige
  Mattias Celinder Affärsområdeschef
  Atrium Ljungberg
  Nina Akbari & Arbilina Nissan
  Grundare, Dashl
 • 3:45 pm - Maria Vassilakou: More than Retail – The Heart and Soul of Great Cities
 • A vibrant mix of shopping, dining and leisure is essential to serving citizens and attracting new jobs and investment. The City of Vienna is working with SES Spar on the largest mixed-use project in Europe – a new community for over 30,000 people. Learn from this amazing case study about how our industry is creating value beyond retail and complementing other uses.
  Maria Vassilakou
  Deputy Mayor of Vienna and Executive City Councillor for Urban Planning
 • 4:15 pm - Simon Jaktlund: Surfbukten
 • Hur man sätter en plats på kartan riktigt ordentligt? Vad sägs om att göra en blåsig vinterstad som Östersund känd för en Surfbukt? Det är precis vad kite-entusiasten, entreprenören och platsinnovatören Simon Jaktlund gjorde. För sitt nytänkande, sin entreprenörskraft och sitt bidrag till att skapa stolthet och lokal gemenskap, utsågs han med Surfbukten till Sveriges Platsmarknadsförare 2016.
  Simon Jaktlund, Samhällsentreprenör och grundare av Surfbukten
 • 5:00 pm - Drink och mingel
 • 7:00 pm - Middag & NCSC Sweden Awards och Purple Flag

Utställning

Det fysiska rummet i framtidens mötes- och handelsplatser
Tillsammans med våra partners vill vi utforska framtidens mötes- och handelsplatser och skapa ett rum där människor vill mötas, umgås och uppleva - med alla sinnen! Utställningen kureras i samarbete med ElinderSten.

ElinderSten

Arkitekter
Dynamiska mötesplatser med utgångspunkt i människors behov och vardag
Läs mer

Cubegreens

Urban Odling
Lokalt producerade grönsaker och örter i staden
Läs mer

MK Illumination

True light experiences
Världsledande på att skapa lysande upplevelser året runt
Läs mer

Clear Channel

Where brands meet people
I spetsen för att skapa framtidens utomhusreklam
Läs mer

Rodeco

Livfulla lekplatser
Flexibelt och kompakt lekplatskoncept – designat för ditt behov
Läs mer

Nola

Estetik och hållbar design
Produkter och visioner för de urbana rummen
Läs mer

FocusNeo

The Sign of Excellence
Nordens ledande experter inom skyltar och visuell kommunikation
Läs mer

Wexter

Konstgjorda växter för alla miljöer
Läs mer

HockeyPractice

Din isbanespecialist
Endast fantasin sätter gränserna!
Läs mer

Galakväll

NCSC Awards

Köpcentrumbranschens mest prestigefulla pris
Mer om priset

Purple Flag

För en bättre och tryggare kvällsupplevelse
Mer om priset

Rekommenderade hotell

Vid behov av övernattning rekommenderar vi något av nedan hotell, som ligger ca 3 minuter till fots från Norra Latin.
Efter galamiddagen kommer de som vill att kunna mötas upp i den trevliga baren på Haymarket som håller öppet till kl 01.

Haymarket by Scandic

Rabattkod: D000032765
Singelrum: ca 2100 SEK/natt Dubbelrum: ca 2200 SEK/natt
Boka hotellet

Scandic Klara

Rabattkod: D000032765
Singelrum: ca 2200 SEK/natt Dubbelrum: ca 2300 SEK/natt
Boka hotellet

NCSC arbetar för en kontinuerlig utveckling av nordiska köpcentrum och handelsplatser, som en integrerad del av samhället. Detta görs genom att främja samarbetet mellan investerare, fastighetsägare, hyresgäster, kommuner och myndigheter. På så sätt gynnar NCSC etablering och utveckling av attraktiva och väl fungerande köpcenter och handelsplatser i Norden.

Svenska Stadskärnor är en icke vinstdrivande, medlemsstyrd och branschöverskridande intresseorganisation som arbetar för att öka medvetenheten om stadskärnans betydelse som tillväxtgenerator. Utmärkande för verksamheten är samarbetet mellan kommun, fastighetsägare, handel och övrigt näringsliv.

Sveriges Centrumutvecklare är en riksorganisation och ett nätverk som i dag har nästan 200 personliga medlemmar. Nätverket arbetar för att stödja, utveckla och stärka yrkeskåren i branschen. Våra medlemmar fungerar som kollegor till varandra, de nätverkar och byter erfarenheter, hjälper och stöttar varandra i sitt dagliga arbete.